tirsdag den 7. oktober 2008

Suppe til at holde varmen i blæsevejr!

Nøj, jeg er godt nok ikke for god til at få lagt opskrifter ud i disse tider - jeg har ellers en hel bunke liggende som bare skal uploades. Jeg tænkte at starte med denne Karrysuppe som smager suverænt er supernem at lave, og virkeligt kan få dig til at holde varmen. I denne portion er der i hvert fald nok til 4 personer.
Karrysuppe

1 håndfuld bacon skåret i tern
1 håndfuld krydret pølse skåret i tern (chorizo eller lignende)
2 porrer eller løg - fint hakket
1 tsk sorte sennepsfrø
½ tsk bukkehornsfrø
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt coriander
2 tsk med top gurkemeje
1 tsk med top røget paprika
½ tsk stærk chilipulver
1 fed hvidløg revet
1 grøntsags bouillonterning
1 dåse light cocosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 dåse ferskner skåret i tern

Rist bacon og pølse i en gryde til de tager lidt farve - tilsæt så porrer/løg og alle krydderierne (undtagen hvidløg) og sautér det hele i 3-4 minutter (sennepsfrø kan godt begynde at 'poppe' lidt).

Tilsæt så de hakkede tomater og en dåsefuld vand. Bring det i kog og tilsæt så cocosmælk og bouillonterning og en dåsefuld vand mere. Lad det koge 15-20 minutter så det koger en smule ind og alt bliver godt mørt. Smag til med salt og chili - når du smager så smag - og vent i hvert fald 30 sekunder for at mærke effekten af det chilipulver du har brugt - styrken kommer næsten altid som eftersmag og sved på panden! Hvis den er for stærk kan du tilsætte lidt sukker og gurkemeje for at dæmpe det.

Tilsæt til sidst hvidløg og ferskner og bring det i kog igen i 3-4 minutter. Server med brød!

MMMh Enjoy!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

JEG ELSKER BARE DENNE SUPPE :) Jenni