Der findes nærmest altid en god grund til at lave flæskesteg, og det er slet ikke så besværligt. Her har jeg fundet et billede af en lidt standard-agtig udgave af flæskestegen - men man kan supernemt gøre den til et måltid ved at komme en masse rodfrugter omkring stegen, så de steger med - så er de færdige samtidigt og det smager virkeligt godt sammen.
Flæskestegen gøre således: Vær sikker på at sværen er skåret igennem, gnid den så med salt og sæt laurbærblade mellem hver anden eller tredie svær. Kom den i en bradepande oven på rodfrugterne (rodfrugterne skæres i tern og saltes og olieres ved at ryste det sammen i en pose). Start med at komme det i ovnen (forvarmet) ved 225 grader i ca. 30 min, skru så ned til 180 grader og steg endnu 45-60 min til sværen er sprød og rodfrugterne brunede. Det er en god idé lige at rode lidt rundt i rodfrugterne med mellemrum, så de alle bliver brunede.
Nemt måltid, der smager dejligt!
mandag den 7. december 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar