mandag den 17. november 2008

Lady og Vagabonden


Her er en klassiker som vi slet ikke er dygtige nok til at lave herhjemme... (og ja, jeg er klar over at det er rød mad igen!)


Spaghetti N' Meatballs

Meatballs
500g hakket oksekød
1 håndfuld friskrevet parmesan
1tsk basilikum
1tsk oregano
½tsk friskkværnet peber
½tsk groft salt (ca. - gå efter din egen smag - jeg 'undersalter' generelt efter manges mening)
1 æg
1 fed revet hvidløg

Kom salt, peber, basilikum, oregano i en morter og stød det til et pulver - bland det med æg og tilsæt parmesan, hakket oksekød og hvidløg - konsistensen skal være ca. som til frikadeller - så hvis den er for tør kan du tilsætte lidt vand.
Bring letsaltet vand i kog i en mellem stor gryde (der skal være plads til alle kødbollerne) - form kødbollerne med en ske og kom dem i det kogende vand som du laver dem - de skal koge ca. 10-15 minutter fra den første kommer i... (så ikke noget med at være for grundig med at forme dem, så passer det ikke). Når du skal bruge kødbollerne kommer du dem på panden med lidt olie og steger dem til de har fået lidt stegeskorpe på alle sider.



Tomatsovs
1 dåse flåede tomater (eller tilsvarende friske)
2 gulerødder skåret i tern
1 stort løg hakket groft
2 fed hvidløg revet (mindst!)
2 tsk basilikum
2 tsk Oregano
1 grøntsagsbouillon terning (nu kan man også få dem økologisk!)
Salt og Peber

Svits gulerødder og løg med krydderierne (ikke hvidløg) - tilsæt tomater og en dåsefuld vand - så bouillon og hvidløg - lad det koge sammen i en god ½time inden du smager til med salt og peber.

Server spaghetti med et par kødboller på (afhængigt af størrelse) og kom til sidst tomatsovsen på og lidt parmesan eller hvad man ellers godt kan li' på sin pasta.

Buon Appetito!

Ingen kommentarer: