mandag den 17. november 2008

Julen kom tidligt i år!


Jeps... det gjorde den altså - med lidt tilskud fra Svigermor og Svigerfar blev der indført køkkenmaskine i husholdningen - der gik kun ganske få timer før den var igang. Der blev sat alle sejl ind på en omgang hjemmelavet medisterpølse... Det er faktisk rigtig nemt at lave (har gjort den en trillion gange som barn) - og det smager jo SÅ meget bedre end den fra supermarkedet eller slagteren!

Familiens opskrift på medisterpølse er bare nem og hurtig - så bare kom igang - de af jer som har en kødhakker med pølsehorn til!

Medisterpølse
1kg svine nakkefilet
4 mellem str. løg
2 æg
2 spsk mel
Mælk (efter behov - farsen skal mere løs end frikadellefars)
Salt
1tsk 'De 4 krydderier' (se nedenfor for sammensætning)
ca. 3 m tarm til medister (check supermarked eller slagter)

Kør svinekød og løg igennem kødhakkeren 2 gange - tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele rigtig godt sammen. Kom tarmen på pølsehornet og bind først knude når den første fars er kommet ud i tarmen (ellers får du luftbobler). Der bliver 2 pænt store medisterpølser ud af en sådan portion - men hvis du som os er pjattet med medister så kan det være en god idé at lave almindelige pølser ud af dem (altså ca. 15cm pr. stk) - så er det nemmere at håndtere til hverdag - man kan jo lige snuppe dem ud af fryseren en ad gangen... de er også nemmere at stege når de er mindre.

Medister skal koges først i ca. 10 minutter og derefter steges i smør på panden ved lav varme i lang tid. (HUSK! - at prikke hul på evt. luftlommer eller væskelommer så det ikke får det hele til at sprænge).

De 4 Krydderier

Denne krydderi blanding er ikke sådan lige at få fat på mere, men den er heldigvis nemt lavet selv.

5 tsk peber
2 tsk muskatnød
1 tsk ingefær
1 tsk nelliker

Stød det hele sammen i en morter... krydderiblandingen er god til både medisterpølse og leverpostej (og sikkert også en masse andet).

Glædelig Julemad!

Ingen kommentarer: