onsdag den 6. august 2008

Karry - Det er da noget man laver selv!

Når jeg skal lave karrysuppe - eller kylling i karry for den sags skyld - så plejer jeg selv at mikse en karry til lejligheden - men altså direkte i retten.

Til en god gang karrysuppe til 4 personer plejer jeg at bruge:

1tsk fuld sorte sennepsfrø og ½tsk bukkehornsfrø - ristet i olie til sennepsfrøene 'popper'
½tsk fuld hot chili
½tsk fuld stødt spidskommen
1/4tsk fuld stødt koriander
2 (måske også 3) tsk fuld gurkemeje
2 fed hvidløg revet eller presset

Dette er et godt udgangspunkt - vær især opmærksom på brugen af spidskommen og koriander da disse let kan overtage hele rettens smag - og for meget spidskommen, ja, det smager ligesom 4-dage gammel roskilde-festival sved lugter!

Mere chili og hvidløg for mere styrke - mere gurkemeje for fylde, sødme og farve. Spidskommen og koriander, det er sådan nogle man skal føle sig lidt frem med - spidskommen fremhæver kødsmag og koriander har noget fylde og skarphed over sig.


Prøv det, det er 100 gange bedre end den færdiglavede fra butikken!

Ingen kommentarer: