Når jeg skal lave karrysuppe - eller kylling i karry for den sags skyld - så plejer jeg selv at mikse en karry til lejligheden - men altså direkte i retten.
Til en god gang karrysuppe til 4 personer plejer jeg at bruge:
1tsk fuld sorte sennepsfrø og ½tsk bukkehornsfrø - ristet i olie til sennepsfrøene 'popper'
½tsk fuld hot chili
½tsk fuld stødt spidskommen
1/4tsk fuld stødt koriander
2 (måske også 3) tsk fuld gurkemeje
2 fed hvidløg revet eller presset
Dette er et godt udgangspunkt - vær især opmærksom på brugen af spidskommen og koriander da disse let kan overtage hele rettens smag - og for meget spidskommen, ja, det smager ligesom 4-dage gammel roskilde-festival sved lugter!
Mere chili og hvidløg for mere styrke - mere gurkemeje for fylde, sødme og farve. Spidskommen og koriander, det er sådan nogle man skal føle sig lidt frem med - spidskommen fremhæver kødsmag og koriander har noget fylde og skarphed over sig.
Prøv det, det er 100 gange bedre end den færdiglavede fra butikken!
onsdag den 6. august 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar